ЗЛАТНИТЕ МЕДАЛИ – СТРАХОТЕН ПОДАРЪК ЗА ЮБИЛЕЙ!

Златните медали са чудесен подарък за юбилей. За златна годишнина се смята 50-тата година от раждането на човек. Това е ден, който не се чества всеки ден и е веднъж в живота. Този повод е специален в живота на рожденика. Счита се, че тогава рожденикът трябва да отпразнува този повод с роднини и приятели.

Юбилей според тълковния речник и според това, което ние сме приели е кръгла годишнина на важно събитие, лице, организация. Но има и друго тълкуване – библейското, което гласи:
„Еврейски целогодишен празник, който се празнуваше веднъж на всеки петдесет години, и следователно, който винаги се падаше след изтичането на седем годишни седмици, или седем пъти по седем години - Лев. 25:10. Името му юбилей, тръбене или течене, означава радостните тръбни звънове, с които се прогласяваше настъпването му. През тази година никой не сееше и не жънеше, но всички се задоволяваха със самораслите плодове на земята и дърветата.

Всеки ставаше отново стопанин на наследието си, било то продадено, заложено, или отчуждено по друг начин; и евреите в робство, от всяко състояние, се освобождаваха, и мъже и жени и деца - Лев. 25гл. През първите девет дена се провеждаха празненства, през които никой не работеше, и всеки носеше венец на главата си. На десетия ден, който беше ден за всеобщо умилостивение, съветът даваше заповед на тръбачите да затръбят, и на часа робите се обявяваха за свободни, и земите се връщаха на наследствените им притежатели…..“

Освен за рожден ден, се отбелязва и годишнина от сватбата, чиято 50-та годишнина е наричана още Златна сватба. Половин век заедно неразделни в радост, и в неволи! По този забележителен повод съпрузите твърде символично си устройват повторна сватбена церемония – заменят старите си златни пръстени с нови. Разменят се златни бижута.

За разлика от среброто, златото е израз на най-искрени чувства към любимия. Златото е символ на вярност и безрезервна отдаденост. Чистотата му във всички епохи се е възприемала като искрено и благосклонно отношение на дарителя към човека на който се прави подаръка. Даването на златен пръстен на жена по недвусмислен начин показва сериозността на отношенията и със скъпия подарък се подчертава високата ценност на човека в живота на дарителя.

Златните бижута са били актуални от времената на египетските фараони като са запазили своята актуалност и в наши дни. За разлика от среброто, което е металът на младостта, златното бижу подарено на рожден ден носи посланието за значимост на човека, за който е предназначено без значение дали е млад или стар.

Като предимство на златото като подарък може да се посочи неговата многостранност. То никога не губи от своя блясък в очите на получилия подаръка и той ярко ще напомня за дарителя. За това и ако мъжът спре изборът си на златно бижу никога няма да сгреши. На второ място златото особено ярко подчертава уважението, което дарителят е изразил с подаряването му. Особено високо се цени подаръкът от злато когато се подарява на успял човек, който има практически всичко на даден етап от живота си. И като последно преимущество бихме посочили, че подаряването на злато е наистина оригинален жест. Да се подаряват дрехи или парфюми също е приятно, но те не могат да се сравнят по никакъв начин с подаръците от злато – царя на металите.

Macoins Gold има богата колекция от златни медали, които може да разгледате тук: http://macoinsgold.eu/bg/zlatni-medali/.

Първото и най-важно за Macoins Gold е, че никога не прави компромис с качеството. Използва се само най-чистото злато и най-добрите производствени техники, за да даде продукт, който ще задържи стойността си през годините.

Автентичността на медалите на Macoins Gold е гарантирана. Можете да сте сигурни, че купувайки при нас, правите инвестиция в златен медал от най-високо качество.