ЗДРАВНИТЕ ПОЛЗИ ОТ СРЕБРОТО

"Здравето е първото благо и основа на всички други блага в живота."
Р. Декарт

В тази статия ще разгледаме здравните ползи от среброто. Среброто, както знаем, е благороден метал.

Използва се в здравеопазването почти от тогава, откогато има здравеопазване по света. По време на древността среброто се е ползвало за борба с микробите и лечение на увредените тъкани. Факт е, че точно тези ползи на среброто са актуални и днес. Този ценен метал е в процес на употреба в последно време в много медицински и индустриални области. Въпреки това, в областта на заболяванията при хората и по-специално в областта на вътрешната системна употреба, сребро остана основно в областта на алтернативната медицина.

Но така или иначе, ползите на среброто са налице и днес повече от всякога хората се обръщат към алтернативната медицина за отговори на някои техни здравни въпроси, на които очакват точни и надеждни отговори.

Привържениците на среброто в алтернативната медицина, съобщават за заболявания, които са успели да преборят с помощта на среброто и за които не са били приложими конвенционални медицински подходи. Въпреки че най-често се използва като алтернатива на някои антибиотици, хората, които познават здравните ползи на среброто казват, че този метал също така има и широк спектър антивирусни и противогъбични способности.

За разлика от повечето известни антибиотици и антисептични средства, среброто е в състояние да се справи с новите вируси и бактерии. Затова не е странно, че сребърната вода се очертава да се превърне в антибактериално чудо.

Въз основа не малко научни изследвания и разработки в областта на медицината, твърдението, че среброто ще спаси света може да се окаже изключително пророческо.

Сребърната вода и приложението на среброто във фармацевтичната промишленост може да се окаже отговор за лечението дори и на такива страшни заболявания като птичия грип, нашумелият през последните години щам на свински грип и неговите производни, но и за много широк спектър от инфекциозни болести, които представляват съвсем реална заплаха за здравето на хората днес.

Ето една рецепта за естествен антибиотик, която ще е много полезна особено сега във времето на гриповете и настинките. Използва се вода от колоидно сребро известно още като сребърна вода, която се явява като естествен антибиотик. Тя не е токсична и третира ефикасно повече от 650 патогени, включително вируси, бактерии и гъбички. До 1934г., когато е открит пеницилина, среброто е било единственият лек за много заболявания. Много изследвания на уважавани лекари установяват, че сребърната вода може да стимулира естествената способност на организма за самоизлекуване, което води до създаване на естествен баланс на всички нива в организма. В колоидна форма среброто е нетоксично, не уврежда органите, нито ензимите в тъканите, т.е. няма вредно въздействие.

Най-достъпната и безвредна форма за прием на сребро е колоиден сребърен разтвор. В него частиците са по-минимизирани (те са в нанометри, докато йонното сребро е в микрони) и това дава възможност на организма да ги възприеме по-лесно, има по-бързо действие и може да се консумира по-дълго време без странични ефекти.

Колоидното сребро няма мирис, вкус, не оставя петна, не замърсява околната среда, не щипе, не дразни. За разлика от антибиотиците, които действат само върху новообразувалите се микробиални клетки, колоидното сребро убива всички налични микроорганизми и действа, освен спрямо бактериите и гъбичките и върху вирусите. В среда на колоидно сребро, всички бактерии, вируси, гъбички и плесени загиват за 6 минути! Сребърната вода може да се прилага по много начини: йонофореза, инжектиране, инхалации, накапване, промивки и комбинирано.

Инжекционно се прилага при тумори, СПИН, кисти и др. Инхалации при бронхити, пневмонии, астма, туберкулоза и други заболявания на дихателната система. Промивки се прилагат при сифилис, гонорея, бяло течение, инфекции в устната кухина, изгаряния, акне и други инфекциозни заболявания. Директното пиене спомага за очистване на организма от токсините, помага при проблеми на стомашно-чревния тракт. Колоидният разтвор усилва клетъчното дишане. Приемано редовно в профилактични дози колоидното сребро става втората имунна система на човека.

За направата на сребърна вода ви е необходимо сребро от най-висока проба 999/1000, която предлага Macoins Gold. За сребърната вода може да използвате сребърните монети (http://macoinsgold.eu/bg/srebrni-moneti/) или сребърни кюлчета (http://macoinsgold.eu/bg/srebro/) на Macoins Gold.