СВРЪХЕСТЕСТВЕНАТА СИЛА НА СРЕБРОТО И АНТИБИОТИКЪТ НА БОГАТИТЕ

Среброто е познато на хората още от древни времена. Неговото латинско наименование е argentum. За него се споменава в Библията, сребърни късове били намерени и при разкопки на полуостров Мала Азия и в Средиземноморието.

Има исторически доказателства, че хората обработвали среброто и го отделяли от оловото още през IV хил. г. пр.Хр.. Хиляди години среброто било използвано за направата на различни украшения, за търговия. По-късно то застава в основата на много монетни системи. Дълго време неговата стойност като благороден метал била надвишавана само от стойността на златото, а в Древен Египет и Средновековна Европа било дори по-ценено от златото.

Свързвано с луната и с морето, а също така и с образите на много богини на луната, в алхимията среброто е било известно с името luna. Един от алхимичните символи за сребро е непълната луна.

Според легенди среброто е смъртоносно за много свръхестествени същества като върколаци и вампири. По-късно тези легенди се разширили от употребата на обикновено сребро до сребърни куршуми.

Течният сребърен нитрат и сребърния сулфадиазин са използвани за лечение и унищожаване на бактериите при сериозни изгаряния до началото на деветдесетте години. Сега тези медикаменти са заменени. Използват се стерилни антимикробни превръзки с нанокристално сребърно покритие.

Действието на среброто било изследвано векове наред. Но всички знания за него чак до XIX век били резултат на практиката и личния опит. А те показвали, че и най-слабият разтвор на сребърна вода е лековит и унищожава болестотворните организми. Лечебните свойства на среброто били познати още 4000 г. пр. н. е. Херодот, историкът на древния свят, споменава, че персийският цар Кир пиел вода съхранявана в сребърни съдове, че във Вавилон държали в сребърни съдове вода, която после използвали като лекарство.

Сцени на пълни с вода сребърни съдове се намират и по стените на множество фараонски гробници в древен Египет, а войниците им поставяли тънки сребърни плочки върху раните си. В древногръцките храмове жреците хвърляли нагорещено сребро в съдовете с вода, с която после лекували болните. А знатните граждани се хранели в сребърни съдове. Римските лечители също използвали сребърна вода за цезарите, но строго пазели тайната си от простолюдието.

Древни текстове говорят, че хирурзите оперирали със сребърни инструменти, а не златни, защото знаели, че така раните няма да се възпалят. Днес използваните никел и хром не дават гаранции за това, но затова пък си имаме антибиотици.

В описания на походите на Александър Македонски се споменава, че войните му заболели и това приличало на масово отравяне, но военоначалниците останали здрави. Сведенията подсказват, че войниците се хранели в оловни съдове, а висшите началници – в сребърни.
През 14 век цяла Азия и Европа били обхванати от чумна епидемия. Заразата започнала през 1333 г. в Китай, откъдето търговци я пренесли във Флоренция и постепенно обхванала цяла Европа. „Черната смърт” отнела живота на милиони хора (само в Англия напр. до 1377 г били повече от 1,5 милиона). Странното било, че оцелявали преди всичко богатите семейства, които тогава се хранели главно в сребърни съдове и онези деца, чиито родители им давали сребърни лъжички като близалки. А дали да не се върнем към подобна практика, вместо силиконовите биберони!

Индианските вождове от Южна Америка предпочитали сребърните пред златните накити, особено за ушите, придавайки им повече защитни функции върху тялото и духа. И днес се препоръчва при пробиване на уши да се слагат сребърни обеци.

Наполеон Бонапарт навсякъде носел със себе си специален съд за вода със сребърна вътрешност. Той боледувал от рак на гърлото и починал доста години след като загубил съда, може би без да разбере тайната на своето лечение.

Разгледайте сребърните монети и медали, които предлага Macoins Gold (http://macoinsgold.eu/bg/). Разнообразието на пазара дава страхотни възможности за избор, но понякога може да е и доста объркващо. Как да изберете най-подходящите златни или сребърни продукти? Защо да тествате възможностите за купуване и продаване на злато и сребро, които Macoins Gold предлага?

Качеството на сребърните и златните продукти, които предлагаме е най-важното за нас. Ние не правим компромиси - нашите медали са произведени от чисто злато и сребро. Освен това, сребърните медали на Macoins Gold, са произведени според последните технологии при благородните метали. Това е гаранция за отличен резултат с високо качество.