СРЕБРОТО - ДОБРАТА ИНВЕСТИЦИЯ!

В предишните статии говорихме за цената на среброто и това, че благородният метал е много подценяван. Цената на среброто е вървяла „ръка за ръка“ винаги с тази на златото, но в последните години това се промени.

Цената започна да се определя от големите банки и държави, които я определят така, че да получат изгоди за себе си. Ако някои от тези „големи играчи“ реши да продаде голямо количество сребро, за да вземе готови пари, то се предлага на по-ниска цена, за да може да привлече и повече купувачи. Другите участници в процеса и те намаляват цената, за да може да продават.

Случва се и обратното – голяма банка или държава решава, че иска да закупи голямо количество сребро и я предлага на по-висока цена, за да може продавачите да го продадат именно на него, а не на друг купувач – съответно цената на среброто се покачва.

Цената на среброто се покачва и когато икономиките са в рецесия, защото по време на криза е най-сигурната инвестиция. По време на икономически възход цената на среброто пада, защото инвеститорите предпочитат финансови инструменти, които са с бърза печалба и затова инвестират в тях, а не в среброто.

Някои експерти смятат, че това съвсем не е така и че в бъдеще среброто ще бъде „златната кокошка“. Анализатори на пазарите за благородни метали твърдят тази прогноза и дават съвети на инвеститорите.

В момента всички са насочили вниманието си в рекордния скок на цената на златото, която наистина надхвърли голяма цифра и се прогнозира до края на 2016 г. ще се увеличи още.
За тези, които имат пари да инвестират, среброто е по–добрият вариант. То е драстично подценено в момента, но започна да се увеличава интересът към него. Златото се купува също, но на по-малки количества.

Цената на среброто ще расте. Последният път, когато среброто е пробило психологическата граница с висока цена, е било по време на петролната криза през 80-те години на миналия век. Според цените спрямо инфлацията тогава, стойността му е била наистина много висока – над 128 долара.

Анализаторите смятат още, че в момента факторите за поскъпване на среброто са много по-сериозни и дълготрайни, защото са се увеличи драстично индустриалните нужди. Среброто се използва масово в нови приложения и иновации – в пречистването на бебешки храни, за модерната електротехника и други.

Инвестициите в сребро многократно са нараснали. Интересен и може би незабелязан достатъчно пример за това са пенсионните фондове на Запад с техния нормативно определен на 5% среден риск. Практиката преди кризата беше те да инвестират на сигурно (в злато и сребро) до 1% от активите си. Кризата направи така, че „безрисковите” им активи рязко се обезцениха, което увеличи средния риск. За компенсация те вдигнаха дела на инвестициите си в злато и сребро.

Ако и вие сте се убедили, че цената на среброто е много ниска, но въпреки това физическото притежание на сребро остава най-сигурното средство за увеличаване на капитал във времето или сигурно средство за съхранение, може да изберете от богата гама от сребърните кюлчета (http://bit.ly/1UnqzZ7), сребърни монети (http://bit.ly/214W7Yd) и сребърни медали (http://bit.ly/1UbKPAS) на Macoins Gold.