Невероятната сила на златото

Невероятната сила на златото

Златото е свързано със знака на Овена, стихията на огъня и бога на войната Марс. Марс обича жените и е готов винаги да им помогне и да ги закриля. 

Жените обичат този метал, не само заради красотата и блясъка му. Още от древни времена се е смятало, че амулети, направени от злато правят жените по-привлекателни, по-енергични, по-здрави, а при трудности - ги пазят от злото. Почти във всяко семейство има легенда за това как някое златно украшение на някоя пра-баба е спасило нечий живот или е донесло голям късмет. Най-много златото на помага на жизнените, енергични и оптимистични жени. Но и меланхоличните жени също са закриляни от златото, защото ги пази от загуба на сили и енергия.

Постоянно злато могат да носят Лъв, Овен и Телец. За останалите зодии е добре от време на време да го свалят и да го носят само като украшение, а не като амулет. Рак и Риби трябва да носят бяло злато. То е сплав на злато със сребро или с платина и сребро. Препоръчително е всички да носят бяло злато, защото съчетанието на злато и сребро е отличен коректор на състоянието на душата.

Много внимавайте с наследственото злато. Това е метал, който запазва наследствената информация. От една страна старо украшение, оставено в наследство може да е силен талисман, защото човекът ще бъде пазен от духовете на предците. От друга страна то може да донесе на човека съдбата на своя предишен собственик.

Златните накити на покойниците се свалят до третия ден след смъртта. Не бива да се погребва човек със златни накити. Наследеното злато се скрива и се пази на тъмно до 40-тия ден след смъртта и чак след това се изважда.

Откраднато или нечестно получено злато, намерено на улицата, носи нещастие. Злато, взето от могила, гроб ще донесе нещастие на цялото семейство.

Златните колиета успокояват нервите и сърцето. Те са нужни на емоционалните и раздразнителни, чувствителни хора, зависещи от смяната на настроенията си и работещи с голямо нервно напрежение. Останалите хора трябва да носят пръстени.

Златният пръстен е отличен талисман за деловите и активните хора. Те усилват вярата в собствените сили, помагат да се избягват трудностите и преодоляват препятствията.

Когато се жените, сложете си нови пръстени, защото наследените може да са заредени с лошата карма на предишен собственик По-добре пръстенът да е чист, а не обременен с минали съдби.

Златните обеци са отличен амулет за младите момичета. Не се сърдете на майките, които пробиват ушите на малките си дъщерички, те инстинктивно усещат как да защитят децата си. С течение на времето златото леко потъмнява. Не се страхувайте да го почистите, може да го излъскате с паста за зъби или да го дадете на златар да го почисти. Така вашето бижу ще върне не само блясъка си, но и защитните си сили.

От добитото злато са изработени много бижута, медали, монети и други ценности и накити. Може да разгледате богатата гама продукти от злато – монети, кюлчета, медали и др., които предлага Macoins Gold (http://macoinsgold.com/)