НЕ САМО ИНВЕСТИЦИЯ, А КРЪГЛО ИЗЯЩЕСТВО!

Желанието да бъдем разумни, прозорливи и подсигурени е причината да се спрем на най-разпространената и най-добрата инвестиция – закупуване на златни монети. Всяко наше решение се базира на добре премислени причини, които ни карат да се чувстваме спокойни и уверени в избора си.

Защо именно инвестиционни златни монети?

На първо място този тип инвестиция отговаря на изискването ни да притежаваме реално това, в което инвестираме. Не се обвързваме с институции и можем да продадем златните си монети по всяко време, ако имаме нужда от паричната им равностойност. За разлика от други златни изделия, монетите се изработват от злато с много висока проба. Друга важна причина, която прави златните монети предпочитан начин на инвестиция е възможността да ги закупим спрямо финансовите си възможности в момента тъй като може да избираме между монети с различна стойност. При тях е специфично, че тя не е тази, която е обозначена на лицевата страна, а се определя спрямо съдържащото се количество злато в нея.

Не трябва да забравяме и факта, че инвестиционните златни монети се отличават от обикновените с това, че са признати като инвестиционни средства от всички министерства на финансите в държавите от целия Западен свят. Именно по тази причина върху тях не се начислява ДДС и се позволява на пенсионни фондове и други финансови организации със задължителен премерен риск на портфейла, да инвестират не просто в монети или пендари, а именно в такива инвестиционни златни монети. Друго тяхно голямо предимство е, че те се отсичат винаги в един и същи официално обявен размер. Благородните метали имат уникална плътност и ако размерът на купуваната монета отговаря на обявения от производителя, то тя със сигурност е от злато или сребро. Това не може да бъде валидно за обикновените монети.
Вече сме убедени в добрия си избор на инвестиция. Подсигурили сме и един от най-важните елементи преди да пристъпим към покупка - надежден партньор, на когото да се доверим - Macoinsgold (http://macoinsgold.eu). Изборът ни не е случаен, защото те разполагат с необходимите сертификати и най-вече – нужното разнообразие и то едни от най-известните монети. Този факт е от голямо значение, защото той ни дава възможност да можем да ги препродаваме безпроблемно и лесно по целия свят, защото са разпознаваеми и познати навсякъде. В онлайн магазина можем да избираме между монети в лимитирани серии и различен дизайн. Остава ни последната стъпка – изборът на конкретната монета.

Кои са най-известните инвестиционни златни монети?

Инвестиционна златна монета Китайска панда. Тя се емитира от Китай в различни трой унции и чистота на златото 99,99% още от 1982 година. Независимо от размера, тя се признава за законно платежно средство. Нейният дизайн се сменя ежегодно, но основният елементи, който е постоянен са изчезващите мечки панда.

Инвестиционна златната монета Австралийски Лунар. Монетата се емитира от австралийския монетен двор в различни трой унции и чистота на златото 99,99%. За 2016 година тя е свързана с честването на годината на маймуната според Китайския Лунен Календар. От лицевата страна се намира изображението на кралица Елизабет II, а на обратната страна – маймуни, люлеещи се на клон.

Инвестиционна златна монета Австралийско кенгуру. Това е другата монета, която променя дизайна си всяка година. Нейното емитиране стартира през 1986 година от австралийския монетен двор в различни трой унции и чистота на златото 99,99%. Първите четири години върху нея са били изобразявани две златни кюлчета, но след това те са заместени от символът на Австралия – кенгуруто. И тук на лицевата страна може да се види изображението на кралица Елизабет II.

Инвестиционна златна монета Канадски кленов лист. Тази монета се емитира в злато, сребро, платина и паладиум от Royal Canadian Mint още от 1979 г. в различни трой унции и чистота на златото 99,99%. От лицевата страна е изображението на Елизабет II, а от другата – листо от кленово дърво, характерно за територията на Канада.

Инвестиционна златна монета Американски орел. Американският конгресмен Рон Пол дава идея да бъде създадена тази монета през 1986 година. Характерното за нея е, че конгресът на САЩ гласува закон, който определя находищата на териоторията на САЩ за единствените възможни, от които може да се добива златото, необходимо за емитирането на тази монета в различни трой унции. На лицевата страна е изобразена Статуята на свободата, а на обратната страна - двойка орли, които символизират ценностите в семейството.

Инвестиционна златна монета Виенска филхармония. Австралийският монетен двор емитира тази монета от 1989 година в различни трой унции и чистота на златото 99,99%. Историята на монетата Виенска филхармония се характеризира с емитиране в две различни валути - до 2001 година - в австралийски шилинг, а след това в евро. На лицевата страна има изобразен орган в Златната концертна зала на Виенската филхармония, а на обратната – музикални инструменти като виолончело, арфа, цигулки, гагот и рог. За годините 1992, 1995, 1996 и 2000 г. тя е най-добре продаваната златна монета в света.