Инвестиция в благородни метали - добро решение, много въпросителни

Когато се взимат добре премислени и разумни решения е хубаво те да бъдат такива докрай.

Един такъв пример е инвестицията в благородни метали. Тя носи много позитиви, които са причината да предприемете тази стъпка. За разлика от парите, благородните метали са природни ресурси, които са ограничени в природата и това обуславя до голяма степен тяхната ценност. За разлика от която и да е парична единица, те са признати разменни ценности от хилядолетия докато в същото време дори към днешна дата се наблюдава несигурност когато става въпрос за капитали и валута. Тяхната стойност не се влияе от инфлация и това ги прави предпочитан и сигурен начин за инвестиция.

Когато въпросите са повече от отговорите...

Когато сте се убедили, че влагането на средства в благородни метали е разумен ход, то и последващия избор изисква повече внимание и запознаване с материята. Въпросителните, които изникват на този етап са свързани с вида на инвестицията – дали тя да бъде под формата на монети или на кюлчета? И дали да е в сребро или злато?
Еднозначен и категоричен отговор на тези въпроси не съществува или би бил несериозен, но познаването на основните преимущества на всеки вид инвестиция е този, който помага да се наклони решението в дадена посока.

Когато решението се базира на факти...

Това винаги е била най-разумната стратегия за всеки човек, търсещ сериозен мотив, който да обуславя действията му. Затова когато се колебаете между злато и сребро е хубаво да имате предвид няколко факта. Среброто през последните години на няколко пъти е повишавало своята стойност, но в същото време колебанията между високите скокове и спадовете след това също са били по-големи. Златото от друга страна също претърпява промяна в цената нагоре, не с толкова големи амплитуди, но пък отбелязва по-стабилна тенденция, макар и по-плавна. Друг важен фактор е, че инвестиционното злато е освободено от ДДС. Трябва да се вземе предвид и съотношението между цена и тегло. Парите, които искате да вложите ще ви осигурят благороден метал, който вероятно ще се съхранява в трезор. Цената му е обвързана с размерите и тук среброто може да изиска повече необходимо пространство. Не на последно място при изборът на благороден метал е и неговата цена, което вече е въпрос на възможности.

Когато инвестицията е разумна...

Ако сте претеглили на собствената си везна гореспоменатите плюсове и минуси на всеки вид инвестиция, от гледна точна на използван благороден метал, е време за следващата крачка - изборът между монети и кюлчета. Първо сигнално решението следва логиката, че монетите изискват по-малко вложени средства заради по-малкия си обем, а закупуването на кюлчета е по-скъпо начинание... така ли е в действителност?
Обикновено на този етап се среща едно често разпространено схващане, че кюлчетата са големи и респективно много по-скъпи. Предложенията на пазара изненадват оборват това твърдение, защото се продават и кюлчета с тегло от 1 грам до 1 килограм, като всички, независимо от теглото са с еднакво качество и необходимите валидни сертификати за това.
Още една важна информация преди да вземете финалното решение е свързана със съхранението. Трябва да имате предвид, че някои инвестиционни монети изискват определени условия и не се препоръчват за хора, които правят първите си стъпки в този вид инвестиции.

Когато опитът има значение...

Вече сте наясно с основните аспекти при избора на инвестиция в благородни метали. Но със сигурност имате още въпроси преди да вземете окончателно решение какво искате да предприемете. В такъв момент търсите по-детайлни отговори, а те могат да бъдат дадени само от професионалисти като служителите на Macoinsgold (http://macoinsgold.eu/bg). Техният дългогодишен опит и познаване на пазара са предпоставка за вашето спокойствие, защото вие искате не само инвестиция, а добра и надеждна инвестиция!